Themabijeenkomst 'Wie leidt in 2020 de techniekdocent op?'

Wie leidt in 2020 de techniekdocent op?

De technische lerarenopleidingen hebben het moeilijk en mbo-instellingen lijken zich vooralsnog niet zoveel zorgen te maken over de vervangingsbehoefte die in de komende jaren gaat ontstaan als gevolg van een omvangrijk verloop op basis van leeftijd. De overheid investeert o.a. via het Techniekpact en topsectorenbeleid in techniekonderwijs dat beter moet aansluiten bij de behoefte van de bedrijfstak. Zeer recent kwam daar het investeringsfonds voor innovatie van het technisch beroepsonderwijs bij.
Inmiddels hebben veel bedrijven en consortia van bedrijven aangegeven via dit fonds ook financieel te willen bijdragen aan innovatie van het techniekonderwijs. Dat lijkt allemaal prachtig, maar wat al die aandacht moet betekenen voor de techniekdocent is nog niet duidelijk. Wat wil die techniekdocent zelf eigenlijk als het op zijn eigen onderwijs en zijn eigen leren aankomt. En wat kunnen bedrijven samen met de MBO-sector en lerarenopleidingen betekenen voor het (initieel) opleiden van techniekdocenten.
Kortom: 'Wie leidt in 2020 de techniekdocent op?'

Vanuit verschillende gezichtspunten wordt onder leiding van gast-facilitator Ton Bruining (directeur beroepsonderwijs KPC) en initiator Mark Boiten (manager lerarenopleiding beroepsonderwijs Windesheim) het onderwerp onder de loep genomen. Graag brengen we op deze manier deelnemers actief met elkaar in gesprek op een Innovatiehuis waardige manier.

Programma donderdag 23 april Wehe den Hoorn
-Lunch vanaf 12.00 uur ( optioneel )
-Opening om 13.00 uur
Spreken: deelnemers met elkaar in dialoog.
Peka Kutcha met 6 sprekers:


Bijdrage:
€ 45,- excl. lunch (Ontvangst om 13.00 uur)
€ 60,- incl. lunch (Ontvangst om 12.00 uur)
De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.


aanmelden: stuur een mail naar AnnemarieHoevenaars@cviweb.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten